EnİyiForum-Türkiye'nin En İyi Forumu  

Geri Dön   EnİyiForum-Türkiye'nin En İyi Forumu > EĞİTİM DÜNYASI > İlköğretim I - II Kademe > 2.Sınıf
Şifremi Unuttum? Kayıt ol

 

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Eski 25.12.2009, 11:12   #1
SENEM
Private Member
 
Üyelik tarihi: 17.10.2009
Üye No:22403
Mesajlar: 1.842
Teşekkür: 0
4 Mesajına 5 Teşekkür edildi
Standart 2. Sınıf Çıkarma Testi

İlköğretim ikinci Sınıf Çalışma Testleri - 2.Sınıf Testleri



1. Bir sınıf mevcudu 17 kişidir. Bu sınıfta 9 kız öğrenci olduğuna göre kaç erkek öğrenci vardır?

A) 8 B) 9 C) 26


2. Vazonun içinde 20 çiçek vardı. 13 tanesi kuruduğuna göre kaç tanesi kurumamıştır?

A) 9 B) 7 C) 8



3. 15 sayfalık defterin 6 sayfasını kullandım. Kullanmadığım kaç sayfa defterim kaldı?

A) 7 B) 8 C) 9



4. Kitabımda 16 tane problem vardı. 12 tanesini çözdüm. Çözmediğim kaç problem kaldı?

A) 4 B) 5 C) 6


5. Marketten 14 yumurta aldım. Gelirken 4 tanesi kırıldı. Kaç tane sağlam yumurta kalmıştır?

A) 10 B) 8 C) 7


6. Bahçemizdeki ağaca 18 kuş kondu. Kuşlardan 9 tanesi uçtu. Uçmayan kaç kuş kaldı?

A) 8 B) 9 C) 10


7. Sınıfımıza 20 tebeşir getirdik. Bu tebeşirlerin 11 tanesini kullandık. Kullanmadığımız kaç tebeşir kaldı?

A) 8 B) 9 C) 10


8. Pazardan aldığım 14 mandalinanın 6 tanesini yedim. Yenilmeyen kaç mandalina kaldı?

A) 6 B) 7 C) 8


9. Ayça’nın 15 boya kalemi vardı. Bunların 3 tanesi kırmızı ise kaç tanesi sarıdır?

A) 10 B) 11 C) 12


10. Okan’ın 20 sayfa resim defteri vardı. 13 sayfasına resim yaptı. Resim yapılmayan kaç sayfası kaldı?

A) 7 B) 8 C) 9

Cevaplar: 1-A 2-B 3-C 4-A 5-A 6-B 7-B 8-C 9-C 10-A
[Linkleri Sadece Üyeler görebilir. Üye olmak için TIKLAYIN!.]
__________________
[Linkleri Sadece Üyeler görebilir. Üye olmak için TIKLAYIN!.]
SENEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsore Linkler
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2006 - 2015 EnİyiForum, All Rights Reserved