EnİyiForum-Türkiye'nin En İyi Forumu  

Geri Dön   EnİyiForum-Türkiye'nin En İyi Forumu > EĞİTİM DÜNYASI > İlköğretim I - II Kademe > 2.Sınıf
Şifremi Unuttum? Kayıt ol

 

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Eski 25.12.2009, 11:15   #1
SENEM
Private Member
 
Üyelik tarihi: 17.10.2009
Üye No:22403
Mesajlar: 1.842
Teşekkür: 0
4 Mesajına 5 Teşekkür edildi
Standart 2.Sınıf Eş Sesli Test

2. Sınıf Testleri - İlköğretim İkinci Sınıf Testi



1. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi eş seslidir?

A. kapı B. yüz C. yel




2. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde eş sesli bir sözcük kullanılmıştır?

A. Arabanın arkasına bindi.

B. Derslerine çok iyi çalış.
C. Evimiz buraya çok yakındır.


3. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde eş sesli ( sesteş ) bir sözcük yoktur?

A. Kapı zili uzun uzun çaldı.

B. Bakkaldan iki ekmek al.

C. Ödevini zamanında yapmalısın.


4. Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin sesteşi yoktur?

A. bağ B. gül C. su



5. Aşağıdaki sözcük gruplarını karşılaştırdığımızda hangisi dışarıda kalır?

A. kır – yol
B. yukarı - aşağı
C. usta – acemi


6. “ Dilek çay kenarında oturuyor.” cümlesindeki çay sözcüğü aşağıdaki cümlelerden hangisiyle aynı anlamdadır?

A. Berke çayda balık yakaladı.

B. Bu yıl çay kurudu.

C. Bu çay çok demli olmuş.


7. Aşağıdaki tümcelerden hangisi anlam bakımından farklıdır?

A. Yeşil ördek suya daldı.

B. Aykut yüzme havuzunda derine daldı.

C. Çam ağacının dalı kırıldı.


8. “ ekmek, gül, süs, çal, uç “ Yandaki sözcüklerden hangisi sesteş değildir?

A. ekmek B. süs C. gül



9. Aşağıdaki tümcelerden hangisi anlam bakımından farklıdır?

A. Kutuya beş kalem koy.

B. Gemi güzel bir koya yanaştı.

C. Kalemini buraya koy.


10. “ kaya, koş, in, kısa “ sözcüklerinden hangisi sesteştir?

A. in B. koş C. kaya

Cevaplar: 1-B 2-A 3-C 4-A 5-A 6-A 7-C 8-B 9-B 10-A
[Linkleri Sadece Üyeler görebilir. Üye olmak için TIKLAYIN!.]
__________________
[Linkleri Sadece Üyeler görebilir. Üye olmak için TIKLAYIN!.]
SENEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsore Linkler
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2006 - 2015 EnİyiForum, All Rights Reserved