EnİyiForum-Türkiye'nin En İyi Forumu  

Geri Dön   EnİyiForum-Türkiye'nin En İyi Forumu > EĞİTİM DÜNYASI > İlköğretim I - II Kademe > 2.Sınıf
Şifremi Unuttum? Kayıt ol

 

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Eski 25.12.2009, 11:12   #1
SENEM
Private Member
 
Üyelik tarihi: 17.10.2009
Üye No:22403
Mesajlar: 1.842
Teşekkür: 0
4 Mesajına 5 Teşekkür edildi
Standart 2. Sınıf Toplama İşlemi Testi

2. Sınıf Testi - İkinci sınıf Matematik Testleri



1. Berke’nin 7 kalemi vardı. 5 kalem ablası, 3 kalem de annesi verdi. Berke’nin kaç kalemi oldu?

A) 12 B) 10 C) 15


2. Mehmet 9 yaşındadır. Ağabeyi Mehmet’ten 7 yaş büyüktür. Ağabeyi kaç yaşındadır?

A) 14 B) 16 C) 15


3. Okulumuzda 8 bay öğretmen, 6 bayan öğretmen, 1 memur ve 3 hizmetli vardır. Okulumuzda çalışanların sayısı kaçtır?

A) 17 B) 18 C) 19


4. Ayşe’nin kitapları, Ezgi’nin kitaplarından 8 fazladır. Ezgi’nin 9 kitabı olduğuna göre, Ayşe’nin kaç kitabı vardır?

A) 15 B) 16 C) 17



5. Beyza’nın 7 şekeri vardır. Asiyenur’un şekeri ise Beyza’dan 4 fazladır. İkisinin şekerleri toplamı kaçtır?

A) 16 B) 17 C) 18


6. Bir otobüste 14 yolcu vardı. 8 yolcu daha binince otobüste kaç yolcu oldu?

A) 22 B) 23 C) 24



7. Sınıf kitaplığımızda 15 öykü kitabı vardı. 6 tane daha alınca kitaplığımızda kaç kitap oldu?

A) 20 B) 21 C) 22



8. Hasan 7 yaşındadır. Ağabeyi ise Hasan’dan 18 yaş büyüktür. Ağabeyi kaç yaşındadır?

A) 25 B) 26 C) 27


9. Murat’ın bilyeleri, Alper’in bilyelerinden 14 fazladır. Alper’in 13 bilyesi olduğuna göre Murat’ın kaç bilyesi vardır?

A) 25 B) 26 C) 27


10. Bir düzine kalemin 9 fazlası kaçtır?

A) 20 B) 21 C) 22


Cevaplar: 1-C 2-B 3-B 4-C 5-C 6-A 7-B 8-A 9-C 10-B
[Linkleri Sadece Üyeler görebilir. Üye olmak için TIKLAYIN!.]
__________________
[Linkleri Sadece Üyeler görebilir. Üye olmak için TIKLAYIN!.]
SENEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsore Linkler
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2006 - 2015 EnİyiForum, All Rights Reserved