EnİyiForum-Türkiye'nin En İyi Forumu  

Geri Dön   EnİyiForum-Türkiye'nin En İyi Forumu > EĞİTİM DÜNYASI > İlköğretim I - II Kademe > 2.Sınıf
Şifremi Unuttum? Kayıt ol

 

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Eski 25.12.2009, 11:16   #1
SENEM
Private Member
 
Üyelik tarihi: 17.10.2009
Üye No:22403
Mesajlar: 1.842
Teşekkür: 0
4 Mesajına 5 Teşekkür edildi
Standart 2.Sınıf Hece Testi

İkinci Sınıf Testleri - İlköğretim 2 Sınıf Testler


1. “ Kardeşimi çok özledim.” tümcesini söylerken ağzımız kaç hareket yapıyor?

A. 7 B. 8 C. 9


2. Aşağıdakilerden hangisi hem hece hem sözcüktür?
A. ki B. taş C. Lem



3. Aşağıdakilerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?
A. te – n – ce- re
B. gör – dü – ğü
C. söy – le – me


4. Aşağıdakilerden hangisi hecelerine doğru olarak ayrılmıştır?

A. çi – lek – ler
B. han – ım – el – i
C. san – da – l – ye


5. Hecesi en fazla olan tümce hangisidir?

A. Bebek evin neşe kaynağıdır.

B. Derslerime çok çalıştım.

C. Temiz ol, sağlıklı kal.


6. Aşağıdakilerin hangisi bir hecelidir?

A. bul B. iki C. emek




7. “ Türkçe” sözcüğü kaç hecelidir?

A. bir B. iki C. üç



8. “ kuşlarda” sözcüğü kaç hecelidir?

A. 1 B. 2 C. 3


9. Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin hece sayısı daha fazladır?

A. defterler
B. meyvelerden
C. sertlik


10. “ İlkbahar mevsimi geldi.” tümcesi kaç hecelidir?

A. 8 B. 7 C. 6

Cevaplar: 1-B 2-B 3-A 4-A 5-A 6-A 7-B 8-C 9-B 10-A
[Linkleri Sadece Üyeler görebilir. Üye olmak için TIKLAYIN!.]
__________________
[Linkleri Sadece Üyeler görebilir. Üye olmak için TIKLAYIN!.]
SENEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsore Linkler
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2006 - 2015 EnİyiForum, All Rights Reserved